Arvid Martinsen 

Tlf 975 41 171

Hemnes Janitsjar

Dirigent: Arvid Martinsen

 

Foto: Astrid Johanne Børresen

Hemnes Janitsjar, som har 10-årsjubileum i 2011, er en sammenslåing av Korgen Hornmusikk og Hemnes Hornmusikk. Korpset består av 25 spilleglade og flinke amatørmusikere i alder fra 16- 70 år.

 

Øvelsene på mandag fra kl 19.00 – 22.00 på Korgen Samfunnshus, har et godt, stabilt oppmøte og det jobbes effektivt og målrettet i korpset. Gladelig har også ungdommen kommet til korpset de siste årene, noe som de eldre musikerne og dirigent setter stor pris på.

 

Reportuar og konserter varierer mellom populærmusikk i alle sjangre, marsjer, tradisjonell korpsmusikk og til mere klassiske kirkekonserter. Barnekonsertene som bl.a. inkluderer barn som solister og dirigenter, er veldig populære. Dirigenten har også komponert og arrangert musikk for Hemnes Janitsjar, og sist høst hadde de bl.a. urfremføring av "Fantasia for korps" skrevet spesielt for dette korpset. 17. mai, julegrantenning ved Korgen kirke og julespilling på Korgen Vertshus er faste årlige gjøremål for korpset.

 

Hemnes Janitsjar er et veldrevet korps med resurssterke musikere som også evner å drifte korpset på en utmerket måte under ledelse av klarinettist og formann John-Helge Vang. Hemnes Janitsjar har som regel konsertene sine i Hemnes kommune, men har også konsertert på Mo i Rana, Mosjøen, Misvær, Trondheim og på en utenlandstur til Sveits for noen år siden.

Arvid Martinsen Productions AMP musikk musiker trombone gitar sang komponist komposisjon arrangement konsert konserter spilleoppdrag band Hemnes Mosjøen Mo i Rana Helgeland
web: info helgeland